8. Mål

Går du till något, eller från något? Hur vet du när du är framme? Eller vilken riktning du ska gå? Hur tar du dig runt hinder på vägen? Hur vet du om du riktar din energi till rätt saker?

Det finns ett talesätt som säger att om man springer från något, så är det lätt att komma vilse, men om man springer till något så är chansen stor att man kommer fram.

Jag tycker det ligger mycket i det. Och till råga på allt finns det flera andra människor som har funderat mycket på det här kring mål. Bland annat finns det något som heter S.M.A.R.T. Mål.

Det underlättar så klart mycket om du vet var du ska, men det är inte alltid det går att formulera ett tydligt mål som ligger långt fram i tiden. Då kan du följa ett annat sätt att nå mål.

Måste du ha mål? Och måste du göra en förändring? Absolut inte, men dagen utmaning till dig är att sätta upp ett mål. Välj någon av ovan metoder och testa vad som passar för just dig i just den situation där du befinner dig just nu. Har du svårt att komma på något kanske du kan välja något på din bucket-list från steg 6?

Lycka till!