5. Hela du i balans

Nu tänker du kanske, vad då, hela jag?

Jo, jag tänker hela du, inte bara din kropp, inte bara dina tankar, inte bara dina känslor och inte bara din själ, utan alltihop tillsammans – hela du!

Läs lite mer här!

Dagens uppgift är att försöka hitta saker för var och en av dessa fyra delar av dig som du kan göra för att påverka den delen positivt. Använd denna mall eller dela in ett papper i fyra fält och skriv rubrikerna ”Kropp, själ, tanke, känsla”, en i varje ruta.

Skriv sedan saker som du kan göra för att påverka den delen av dig i positiv riktning.

Exempel:

Kropp: Vila på Söndagar eller Varva ner efter jobbet med en varm dusch.

Båda exemplen är något du gör med kroppen rent fysiskt. Du får bäst effekt av att skriva saker som du gör, snarare än saker du inte gör eller ska sluta med. Vill du till exempel skriva ”sluta röka”, så är det bättre att uttrycka det som ”leva rökfri”.

För de allra flesta är tre av kategorierna enklare än den fjärde (själen). Vilket är helt naturligt och fullt förståligt, så är det även för mig.

Du ska så klart hitta din egen väg och dina egna tankar och förhållningssätt till vad din själv är för dig.

Om du önskar inspiration har jag landat i att det som är bra för själen exempelvis är att:

  • lyssna till den där lilla rösten inom mig
  • göra något jag egentligen inte vågar men som ändå känns rätt inom mig, något som ger den där härliga känslan av att lyckas efteråt
  • följa min tro eller min övertygelse om det som är rätt, även om det kanske är svårt…

Försök ha minst en sak i varje ruta, men gärna fler!

Lycka till!