ihappy Mina känslor

ihappy Mina känslor är en fylla-i-bok där du utmanas och uppmuntras att möta dina känslor för att lära känna dem bättre, och på så vis kan använda dem för att hitta rätt väg i ditt liv.

Finns bland annat på Adlibris och Bokus.

ISBN: 9789179698164

Så här står det på baksidan:

Du som läser detta på internet och funderar på att köpa boken, eller håller den i handen, läs detta:

Den bok du nu håller i din hand är ett slags halvfabrikat. Det finns många tomma luckor att fylla i, där du  behöver skapa innehållet för att det ska bli till en komplett bok. Det fina med det är att det blir en helt unik bok, och till råga på allt, just din bok.

Grunden till detta halvfabrikat är utgångspunkten att du har känslor, du är inte dina känslor. Lägg sedan till att alla känslor är värdefulla, välkomna och betydelsefulla för dig och att det inte finns något rätt eller fel sätt att känna.

Men vänta nu, tänker du kanske, är alla känslor verkligen värdefulla, välkomna och betydelsefulla?

Jag (Nalle) anser det. Visst, en del känslor kan vara jobbiga, obekväma och rent av hemska att uppleva, men jag vill hävda, med en dåres envishet, att alla känslor är viktiga för oss och det är när du kan välkomna och lyssna till alla känslor inom dig som du kan förstå dig bättre på dig själv och göra val och kursändringar för att skapa det liv och den tillvaro som passar för just dig!

Det finns studier som visar på att de människor som har en bra relation till alla sina känslor mår mycket bättre än de som inte är så noga med sina känslor. Det finns alltså mycket att vinna på (enligt min mening) att skapa en god relation till dina egna känslor.

…och för att vara extra tydlig, det handlar alltså om det inre känslolivet, inte de fysiska känslorna som frysa, hungrig eller ont. De fysiska känslorna är oftast ganska enkla att både förstå och förhålla sig till, medan de inre kanske inte riktigt är lika enkla att förstå alla gånger.

Låter det som något för dig? Tveka inte att söka upp boken och beställa. Överst finns länkar till bland annat Adlibris och Bokus, nedan kan du beställa direkt från förlaget.