10. Tillbakablick och blicka framåt

Stor eloge till dig! Du har nu tagit dig igenom de första nio stegen och kommit fram till det tionde och sista. Bra jobbat!

Första reflektionen för dagen är tillbaka, till när du började ta de här stegen. Vad har hänt med dig sedan dess? Har du fått med dig några nya tankar eller insikter? Någon ny lärdom? Inspiration?

Ta ca fem minuter med papper och penna och skriv ned allt du kan komma på!

Nu när du har sett vad det har gett dig hittills kanske du funderar på hur du ska gå vidare härifrån?

Ett tips kan vara att fundera lite över motivation.

Ett annat kan vara att fundera över affirmationer eller att skapa visuella triggers för att påminna dig själv om dina planer och dina mål.

Kanske har du en plan och mål du vill uppnå, kanske är det en dröm du vill förverkliga, kanske är det något på din Bucket-list. Vad det än må vara som just du önskar förverkliga och/eller förändra, fullfölj ditt åtagande mot dig själv. Det är du, och bara du, som har allt att vinna på att fullfölja och allt att förlora på att inte fullfölja. Ditt liv är betydelsefullt, dina önskningar är viktiga, dina drömmar är uppnåeliga. Du är värd att få vara glad, lycklig och tillfreds. Du har allt inom dig för att komma till en bra plats i ditt liv där du vill vara, omgiven av människor du vill vara omgiven av. Du är din framtids egen smed och formar den med dina handlingar idag!

Jag önskar dig stort lycka till framåt!

//Nalle