Tio Steg

Ibland kan det vara svårt att veta var du ska börja. Ibland har du helt klart för dig exakt vad du vill och/eller behöver göra.

Ibland har du helt klart för dig vad du vill och behöver göra, men känner ändå att du vill ha en ledstång att hålla dig i.

Hur det är för just dig är ju svårt för mig att veta, men de här tio stegen är ett sätt att ta dig framåt, både för att lära känna dig själv och få lite perspektiv och verktyg för att ta dig framåt i ditt liv.

Varken jag eller någon annan vet vad som är rätt för just dig, så det är så klart helt upp till dig att välja och vraka för att du ska hitta just dina svar och just din väg. Vem vet, något av nedan steg kanske passar dig helt och ger dig någon ny tanke eller något nytt perspektiv, eller också gav det dig inte så mycket, mer än att du har blivit en erfarenhet rikare. I vilket fall som helst önskar jag dig all lycka med dina tio steg!

Steg 1 – ihappy livslinjen

Ger dig en översikt av ditt liv och kan ge dig lite perspektiv att ta med dig på fortsatta resan genom de här stegen.

Steg 2 – ihappy hjulen

Ett bra verktyg grundat i livshjulet för att hjälpa dig fördjupa tankar och perspektiv och hjälpa dig hitta saker som du kan och vill jobba vidare med.

Steg 3 – prioriteringar

Allt kan inte vara viktigast, för då är inget prioriterat.Få koll på dina prioriteringar och vad som är viktigt för dig, framför allt för att kunna välja bort saker så att du får tid, ork och energi till de saker du vill!

Steg 4 – balans mellan två saker

Ett liv i balans är kanske inte alltid så lätt, men det är värt att sträva efter. Men balans är ju olika för olika människor, så hur hittar du just din balans? Så klart finns det lite tankar kring detta, som av en händelse! 🙂

Steg 5 – hela du i balans

Balans mellan två poler är viktigt, men det är också viktigt att du själv är i balans. Men vad är hela du? Och hur kan du hitta balans i dig själv?

Steg 6 – Livets skymning

Vi är många som lever våra liv. Några som försöker leva livet fullt ut. Kanske är du en av dem? Men vad innebär det att leva fullt ut? Är det alltid plattan i mattan för alla? Eller finns det kanske olika sätt att leva fullt ut? Hur ser ditt sätt ut?

Steg 7 – Perspektiv

Mycket i livet ses som svart eller vitt, på eller av, på det ena eller andra sättet. Men det finns ju också gråzoner… måste de nödvändigtvis vara något negativt? Eller är det kanske till och med så att gråzonerna är närmre verkligheten? Och vad hände med alla färgerna? Finns det bara svart, vitt eller gråzoner? Kan man vända på något mer än 180°?

Steg 8 – Mål

Går du till något, eller från något? Hur vet du när du är framme? Eller vilken riktning du ska gå? Hur tar du dig runt hinder på vägen? Hur vet du om du riktar din energi till rätt saker?

Steg 9 – Drömmar

Om du tyckte om att sätta upp mål i förra steget, hur är det med dina drömmar? Kan du uppnå dem? Allihop, på en gång? Vilka steg kan du ta här och nu, vilka steg behöver du vänta med att ta, och när ska du ta dem?

Steg 10 – Tillbakablick och blicka framåt

Vad tar du med dig från de här sessionerna? Vad är dina närmast överskådbara steg? Å sen då? Hur håller du liv i dina planer och hur håller du glöden levande i din motivation?