Ditt dröm-jag och ditt riktiga jag

Jag har länge inspirerats av minimalism och zero-waste och i en bok om just minimalism sprang jag på en intressant tanke som var knutet till saker som mitt ”dröm-jag” har köpt hem, men som inte används, eftersom mitt ”riktiga jag” inte använder dem.

Det startade en hel rad olika tankar i mig, jag ska försöka sammanfatta dem nedan…

Jag har många sidor av mig själv, jag är en mångfasetterad människa (som jag fick höra en gång)… det tror jag mer eller mindre alla människor är, även du som läser detta.

I detta komplexa nät av många olika sidor som samsas inom oss alla, så finns det, i alla fall inom mig, några sidor som egentligen inte är ”på riktigt”, utan är mer något jag önskar att jag var… det kan vara alltifrån aktivitet knutet till saker jag har köpt hem (som tankarna ovan initierades av) där jag önskar att jag skulle lägga tid på att rita, därför har jag köpt hem saker som gör att jag kan rita, jag önskar att jag skulle fotografera mer, därför har jag köpt en fin kamera, men eftersom jag inte använder den så ofta så kanske jag skulle göra det om jag köpte en ännu bättre kamera, DÅ kanske jag skulle fota mer och komma ut på de där fotorundorna i naturen som jag tänker att jag ska göra… snart… eller sen… eller när…

Jag hittade ganska många sådana ”önskesidor” av mig själv när jag tittade på mina saker som jag har runt omkring, men jag hittar även en hel del när jag reflekterar över vad jag tänker att jag ska göra, vilka anteckningar jag gör, vilka tankar jag fokuserar på och vad jag gör av de tankarna…

För min egen del inser jag att jag har mycket arbete framför mig att integrera mitt dröm-jag till mitt riktiga jag och minska avståndet mellan de två olika bilderna av mig själv…

Och också för egen del tror jag inte att jag önskar att bilderna någonsin ska bli helt identiska, för det finns saker i mitt dröm-jag som fortsätter att inspirera och fortsätter att driva mig framåt, och det behöver jag… men de saker i mitt dröm-jag som inte hjälper mig framåt känner jag att jag behöver försöka förlika mig med och ”städa bort”…

Hur ser det ut för dig?

Vilka sidor hos dig tillhör ditt riktiga jag och vilka tillhör ditt dröm-jag?

Vad kan du göra för att försöka nå de bra sidor hos ditt dröm-jag och få dem till en sida av ditt riktiga jag?

Finns det saker i ditt dröm-jag som egentligen inte ger dig något som du kan försöka släppa?